Go to Top

LA LLEGENDA DE SANT JORDI I EL DRAC

 

Explica la llegenda que antany a les muntanyes de Prades, un paratge encara avui salvatge i gairebé inexplorat pròxim a la ciutat de Montblanc, habitava un terrible drac.

Atacava i delmava els ramats, i devorava tant a pastors com als desgraciats que s’atrevien a viatjar pels camins propers a la població.

Per tal de conjurar el perill de tan formidable bèstia, van pactar lliurar-li cada dia un ciutadà.

Fet el sorteig per determinar la primera víctima, la sort va recaure en la filla del rei. La princesa va ser abandonada fora de la muralla, davant del portal avui anomenat de Sant Jordi.

Quan el sinistre drac es va acostar a Montblanc per menjar-se la princesa, va aparèixer un cavaller d’armadura daurada, muntat en un coratjós corser blanc com la neu.

Aquest cavaller era Sant Jordi. La va defensar en ferotge combat, agredint el drac amb la seva llança fins a matar-lo.

Explica la llegenda que de cada gota de sang de la fera que va caure a terra, va néixer un roser de roses vermelles. Per això, cada any, per la festivitat de Sant Jordi, el dia 23 d’abril els cavallers enamorats regalen una rosa a les seves dames, les quals a canvi els hi ofereixen un llibre.

 

Rosa i llibre

 

La Fundació Aurora motivarà perquè aquesta tradició cultural tan arrelada a Catalunya s’estengui entre tots els pobles i llocs de la Terra.