Go to Top

ELS DRACS

 

De totes les llegendes de dracs, la més popular és la llegenda de Sant Jordi, un cavaller de Capadòcia que va lluitar contra el drac, representació del Mal, i el va vèncer.

Sant Jordi és el patró de Moscou i de moltes localitats i països d’Europa.

 

Dragón de San Jorge

El drac de Sant Jordi

 

També és el patró de Catalunya. La llegenda explica que la famosa lluita entre Sant Jordi i el drac va succeir, tal com hem esmenat abans, davant d’una de les portes de la muralla de Montblanc.

Així mateix, recollirem imatges i records de molts més dracs.

Diuen que el drac de l’aigua era femella, la Draga, i que ara habita en el fons de l’estany de Banyoles, a Girona. Altres en diuen la Cucafera, i expliquen que a les nits fosques pul·lula pel delta de l’Ebre. Lo Marraco, de Lleida, té un aspecte terrible. Altres dracs expel·leixen foc per la gola.

 

Dragón de San Jorge

La Draga, la Cucafera i lo Marraco.

 

Molta feina tindrem recopilant llegendes, fotografies, pintures, escultures i gravats de dracs, però de ben segur que els nens de totes les escoles ens ajudaran a evitar que cap llegenda es perdi.

No oblidem que els quatre dracs estan a més presents en la mitologia xinesa i japonesa: els dracs de l’aigua, aire, foc i terra, que corresponen al nord, sud, est i oest. Els nens orientals que viuen entre nosaltres ens faran també partícips de les seves llegendes.